Page 32 - E_SPOROCILA
P. 32
32 E - S P O R O Č I L A
Naslov Kratek povzetek in namen
Uredba o spremembah Uredbe o Z 2. členom predloga predpisa se spreminja označevanje embalaže z
embalaži in odpadni embalaži oznakami embalažnih materialov iz obveznega v prostovoljno.
Če je embalaža izdelana iz embalažnih materialov, navedenih v Odločbi
97/129/ES, proizvajalec ali embaler pa se odloči, da jo bo označil,
mora za označevanje uporabiti sistem prepoznavanja embalažnih
materialov iz Odločbe 97/129/ES. Pridobitelj embalaže pa lahko uvaža
embalažo, izdelano iz embalažnih materialov iz Odločbe 97/129/ES,
na kateri so označene vrste uporabljenih embalažnih materialov,
če je bil za njihovo označevanje uporabljen sistem prepoznavanja
embalažnih materialov iz te odločbe.
Izvirni slovenski standard SIST V tem izvirnem slovenskem standardu so navedene preskusne metode
1020 – Tekoči naftni proizvo- za ugotavljanje prisotnosti in določevanje markirnega indikatorja v
di – Ugotavljanje prisotnosti in kurilnem olju EL (ekstra lahko) in petroleju.
določevanje markirnega indika-
torja - evromarkerja v kurilnem
olju EL
Tehnična specifikacija TSPI P03 Tehnična specifikacija TSPI podaja smernice za projektiranje, gradnjo,
320, Projektiranje cest in promet- uporabo in vzdrževanje površin za pešce.
na varnost – Površine za pešce
Pravilnik o kakovosti rastlinskega Pravilnik določa minimalne zahteve za kakovost, ki jih morajo izpolnje-
olja, rastlinske masti in majoneze vati rastlinsko olje, rastlinska mast in majoneza, ko so dani na trg, ter
način njihovega označevanja.
Izvirni slovenski standard SIST Ta izvirni slovenski standard določa minimalne zahteve za lastnosti
1191:2021, Toplotnoizolacijski tovarniško izdelanih toplotnoizolacijskih materialov in materialov, izde-
proizvodi v gradbeništvu – lanih na mestu vgradnje, v gradbeništvu glede na posamezno področje
Zahteve za lastnosti uporabe.
toplotnoizolacijskih materialov
glede na področje uporabe
Pravilnik o zagotavljanju sledlji- S tem pravilnikom se določa postopek zagotavljanja sledljivosti porek-
vosti porekla za nepredpakirano la svežega, ohlajenega in zamrznjenega govejega, prašičjega, ovčjega,
sveže, ohlajeno in zamrznjeno kozjega in perutninskega mesa, ki se daje na trg kot nepredpakirano,
goveje, prašičje, ovčje, kozje in da se zagotovi možnost sledenja mesa po poreklu v vseh fazah proiz-
perutninsko meso vodnje in distribucije.